De multe ori se întâmplă că după o anumită vârstă femeile încetează să mai aibă grijă de propriul aspect sub pretextul că timpul tinereții a trecut sau că, la ce bun să te mai îngrijești de aspect, dacă în sfârșit a venit mult așteptata stabilitate.

Dar un detaliu simplu cum este tunsoarea vă poate face să arătați mai tânără! Luați exemplu de la veșnic-tinerele vedete. Iată ce efect au tunsorile scurte asupra femeilor.

Tunsoare în scări

Femeile mature cu un simț al stilului bine dezvoltat apreciază confortul și impactul tunsorii în scări pentru păr scurt. Un element important al acestei soluții este bretonul ales în funcție de tipul feței, care are sarcina de a camufla micile imperfecțiuni de pe pielea frunții.

Vopsirea multicoloră profesionistă a părului poate transforma radical ținuta dvs. dacă optați pentru această tunsoare, conferindu-i un aspect tânăr și proaspăt.

Pixie

Această tunsoare are mai multe variante demne de atenția femeilor mature. Cărarea oblică alături de asimetria bretonului și liniile impecabile ale tunsorii pixie completează o ținută fină, plină de feminitate.

Această soluție este pur și simplu ideală pentru femeile cu păr subțire și rar, căci pixie creează vizual impresia de volum și densitate. E remarcabil că această tunsoare este potrivită și pentru femeile plinuțe, dar și pentru cele cu față rotundă.

Bob

Tunsoarea bob li se potrivește perfect femeilor care au păr ondulat sau cârlionțat. Este destul de ușor să îi conferi tunsorii forma dorită, e suficient să introduceți o ușoară neglijență în aspectul său. Această tunsoare vă conferă un aspect lejer și chiar îndrăzneț, întinerindu-vă cu peste 10 ani.

Pentru femeile mature această tunsoare este deosebit de actuală, căci se potrivește bine chiar și dacă aveți păr rar și subțire. O tunsoare bob lungă până la bărbie este o variantă foarte reușită dacă doriți să arătați frumos și modern totodată.

Există o mulțime de tipuri de bob, iar cel mai puternic efect de întinerire îl au variantele lungi și cele graduate. Prima e foarte universală și se potrivește pentru părul cu orice structură, oferindu-vă posibilitatea să o variați din contul formei cărării. Varianta bob graduat echilibrează elegant fața alungită peste măsură și scoate în evidență zona ochilor.

Cui i se potrivesc tunsorile scurte?

Din nefericire uneori tunsorile scurte nu au efectul dorit la femeile mature. Puteți opta pentru o tunsoare scurtă dacă:

-dacă aveți trăsături ale feței foarte expresive sau, dimpotrivă, foarte mărunte

-aveți un oval al feței câtuși de puțin pronunțat

-forma feței nu deplasează accentul spre maxilar