Tratamentele pentru pereti se refera, de fapt, la mijloace de protectie ale peretilor si finisajelor impotriva diversilor factori externi ce le pot deteriora. Umezeala, mucegaiul, focul si chiar daunatorii externi (in special pentru peretii finisajele din lemn) sunt probleme cu care poti ajunge, mai devreme sau mai tarziu, sa te confrunti – bineinteles, nu cu toate, dar cel putin cu una.

Aplicate din timp, tratamentele potrivite te ajuta sa elimini riscurile la care iti expui peretii si la care te expui, pana la urma, si pe tine – vezi calitatea aerului diminuata de aparitia igrasiei, ca sa nu mai vorbim de pericolul produs de incendii.

Iti prezentam, mai jos, cateva din tratamentele pentru pereti cu ajutorul carora poti sta linistit cand vine vorba despre cum factorii externi pot afecta calitarea peretilor tai:

Tratamentele de impermeabilizare protejeaza structurile din beton de actiunea apei.

Imagini pentru Tratamentele de impermeabilizare

Tratamente ignifugare

Ai nevoie de ele daca peretii casei tale sunt din lemn, acesta fiind un material foarte usor inflamabil. Tratamentele de ignifugare potrivite nu modifica structura si culoarea lemnului, nu sunt toxice si sunt usor de folosit.

Imagini pentru Tratamente ignifugare 

Tratamente antimucegai

In afara de faptul ca degradeaza elementele constructive, mirosul pe care il emana mucegaiul, ca si bacteriile adunate sunt periculoase pentru sanatatea celor ce locuiesc intr-un spatiu cu pereti sau tavane afectate de el.

Daca vreti ca mucegaiul sa nu mai apara va trebui asadar sa identificati cauza, sa eliminati mucegaiul, sa reparati ceea ce a dus la formarea lui, sa uscati zidul si abia apoi sa refaceti acoperirea. Altfel, noua acoperire va fi in scurt timp afectata de un nou strat de mucegai.

Imagini pentru Tratamente antimucegai 

În cazul care vreţi să scăpaţi definitiv de mucegai şi nu mai vreţi să utilizaţi produse chimice, va invit să descoperiţi mai jos cea mai eficientă metodă naturală de îndepărtare a mucegaiului!

Veţi avea nevoie de:

– 100 de ml de oţet de mere

– 100 de ml de apă

– 10 ml de apă oxigenata

– Zeama de la o lămâie

– 2 linguri de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele într-un vas, apoi adăugaţi-le într-un recipient de pulverizat.

Înainte de a începe procedura, aveţi grijă să deschideţi gemurile, asta pentru a circula aerul.

Pentru a scăpa de mucegai, nu trebuie decât să pulveriszaţi din abundenţă acest amestec peste zonele cuprinse de mucegai. Lăsaţi să acţioneze aproximativ 3-4 ore, după care, cu ajutorul unei cârpe, puteţi freca pentru a îndepărta mucegaiul.

Procedând în acest mod, veţi scăpa de mucegai de la prima aplicare!