Se spune că dacă vrei să-ţi schimbi viaţa, trebuie să începi cu schimbarea culorii părului. Dar adesea vopsirea părului are un impact negativ asupra calităţii şi sănătăţii sale, căci vopselele comerciale conţin o mulţime de chimicale dăunătoare…

Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la ideea de a vă vopsi părul. Echipa noastră a pregătit pentru dvs. 7 metode de a vopsi părul în mod natural.

Cum să-ţi vopseşti părul în mod natural.

1. Cafeaua.

Cafeaua se găseşte practic în orice gospodărie. Ea este foarte potrivită pentru întunecarea culorii părului,  conferindu-i o nuanţă plăcută de ciocolată. Preparaţi un espresso tare şi lăsaţi-l să se răcească.

Apoi la 1 pahar de cafea adăugaţi 2 pahare de balsam de păr şi 2 linguri de infuzie de ceai negru şi amestecaţi bine.

Aplicaţi această vopsea pe păr, iar după o oră spălaţi-vă capul şi clătiţi-l cu amestec de apă şi oţet de mere. În acest fel culoarea va fi rezistentă, iar părul nu va avea de pătimit.

2. Ceaiul.

Ceaiul de asemenea conferă părului o nuanţă închisă, dar nu atât de pronunţată ca în cazul cafelei. Această vopsea se potriveşte bine pentru a adăuga o consistenţă părului lipsit de strălucire.

Infuzaţi 3-5 pacheţele de ceai în două pahare de apă, apoi aplicaţi lichidul de păr şi spălaţi-l după o oră. De asemenea infuzia poate fi adăugată în şampon, pentru a obţine un efect ceva mai uşor.

3. Ierburile.

Puteţi folosi diferite ierburi în funcţie de culoarea părului pe care v-o doriţi. Pentru a obţine o culoare închisă, apelaţi la rozmarin, urzică sau salvie. Dacă vă doriţi păr roşcat, utilizaţi gălbenele, măceş sau hibiscus. Pentru o culoare deschisă puteţi folosi muşeţel sau petale de floarea soarelui.

Faceți o infuzie din planta aleasă, apoi turnaţi lichidul într-o sticlă cu pulverizator şi aplicaţi-l pe păr. După uscarea sa completă spălaţi capul în mod obişnuit.

4. Suc de sfeclă şi morcov.

Dacă preferați nuanţele naturale de roşu, atunci acest sfat este exact pentru dvs.

Amestecaţi suc de morcov şi suc de sfeclă în proporţii egale şi adăugaţi puţin ulei de cocos.

Aplicaţi amestecul pe păr şi înfăşuraţi capul într-un prosop pentru o oră. Apoi spălaţi bine capul şi clătiţi-l cu amestec de apă rece şi oţet de mere.

Pentru a obţine o culoare şi mai aprinsă, repetaţi procedura!

5. Henna.

Aceasta e o soluţie foarte bună nu numai pentru tatuaje temporare, dar şi pentru vopsirea părului, căruia îi conferă o nuanţă roşu-roşcată.

Amestecaţi un pahar de praf de henna cu două pahare de suc de lămâie şi 1 lingură de oţet de mere. Aplicaţi amestecul pe păr şi pieptănaţi-l, după care înfăşuraţi-l în folie de aluminiu pentru 2 ore şi spălaţi bine capul.

Pentru o culoare mai puţin intensă adăugaţi în această vopsea puţină infuzie de muşeţel.

 

6. Sucul de lămâie.

Acesta deschide culoarea părului şi îl face strălucitor. Turnaţi suc de lămâie într-o sticlă cu pulverizator şi aplicaţi-l pe păr. Pieptănaţi-vă şi lăsaţi părul să se usuce. Sucul de lămâie acţionează încet, de aceea procedura trebuie repetată regulat.

7. Coaja de nuci.

Folosiţi-o dacă vă doriţi un păr de culoare şaten închis. Mărunţiţi coaja de nuci şi fierbeţi-o timp de 30 de minute, apoi lăsaţi lichidul să se răcească şi strecuraţi-l. Frecaţi părul cu această vopsea şi lăsaţi-o pentru cel puţin o oră, de durată depinzând profunzimea culorii părului. La sfârşit spălaţi-vă capul cu apă caldă.

Iată cum vă puteţi vopsi părului fără a-i dăuna, căci toate componentele indicate în aceste metode sunt 100% naturale. Micul dezavantaj e că aceste vopsele nu sunt atât de durabile ca cele comerciale, dar acesta poate deveni şi un avantaj, căci vă puteţi schimba aspectul destul de des fără a supune părul la solicitări de care nu este pregătit.