Însăși reginei din Saba îi plăcea să-și răsfețe pielea cu uleiuri. Ea folosea puterile naturii pentru a-și menține frumusețea, fapt despre care se vorbește în multe surse antice.

Din păcate, puțini cunosc despre beneficiile uimitoare ale uleiului de cătină. El are acțiune atât de puternică, încât poate trata sfârcurile crăpate ale mamelor care alăptează, deoarece aceste răni se cicatrizează foarte greu. Componența chimică a uleiului este foarte bogată! Vitaminele A, E, C, carotina sunt indispensabile pentru piele, precum și microelementele care au proprietăți antiseptice. Cel mai mare avantaj este că acest ulei costă foarte puțin.

Ulei de cătină pentru față

Uleiul poate fi aplicat direct pe orice iritații. Însă strict pe zona afectată, deoarece uleiul conține multe substanțe care pot diminua protecția pielii împotriva razelor ultraviolete și echilibrul stratului de protecție.

Este un remediu foarte puternic! Uleiul portocaliu, de obicei se folosește în calitate de component activ în diferite măști. Este suficient să adăugați 1 picătură de ulei în cantitatea de cremă pe care doriți să o aplicați zilnic. Chiar cea mai mică cantitate de ulei va face minuni asupra pielii.

Masca despre care vom vorbi azi, hrănește pielea uscată și o regenerează, plus netezește ridurile. Rezistență, elasticitate, față luminoasă – iată rezultatul acestei măști! Apropo, uleiul de cătină are efect de albire. Dacă aveți pistrui sau pete de pigmentare, atunci luați-vă rămas bun de la ele!

Ingrediente

  • 1 linguriță de miere
  • 3 linguri de lapte cald
  • 1 lingură de brânză de vaci
  • 1 linguriță de ulei de cătină

 

Mod de aplicare

1. Amestecați mierea cu laptele cald.

2. Adăugați brânza și uleiul de cătină, frecați bine compoziția.

3. Aplicați masca pe pielea curată.

4. După 15 minute îndepărtați masca cu degetele umede, la fel ca pe o mască de pilling. Clătiți fața cu apă caldă, aplicați cremă hidratantă.

Uleiul de cătină poate fi aplicat pentru creșterea și fortificarea genelor, puteți prepara o cremă naturală din ulei de cacao și ulei de cătină pentru pielea fină din jurul ochilor.

Mască de fortificare a părului pe bază de ulei de cătină

Părul va fi mătăsos și lucios! Însă cel mai important este că vor începe să crească mai repede. Uleiul de cătină este extrem de util pentru părul firav, deoarece îl tratează și hidratează pielea, precum și întărește foliculii de păr. Secretul este ascuns în componența sa bogată de vitamine!

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de ulei de cătină
  • 1 ou
  • 1 lingură de smântână

 

Mod de preparare

1. Amestecați uleiul de cătină și măsline cu oul. Apoi adăugați smântâna.

2. Aplicați masca pe toată lungimea părului – de la rădăcini până la vârfuri. Îmbrăcați căciulița specială și lăsați să acționeze o oră.

3. Spălați părul cu șampon.

Acizii grași din ulei sunt foarte benefici pentru părul vopsit, precum și pentru vârfurile despicate.

Ulei de cătină pentru afecțiunile de stomac

Uleiul de cătină tratează foarte bine mucoasa stomacului și o regenerează. Uleiul este prescris în caz de gastrită și ulcer. Uleiul unge mucoasa și cicatrizează eroziunile. Înainte de a face acest tratament cereți sfatul medicului.

Mod de administrare

Se consumă câte 1 lingură de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă. Durata tratamentului este de 30 de zile.

De asemenea, uleiul de cătină tratează aciditatea ridicată! Dacă această problemă vă deranjează, atunci trebuie să consumați dimineața 1 linguriță de ulei amestecat cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu. Această profilaxie este o măsură de prevenire a senzațiilor de disconfort de peste zi, plus ameliorează digestia.

Remediile naturiste fac minuni în organismul omului!