Oamenii iubesc lucrurile misterioase. Și cu cât este mai ascuns un anumit loc, cu atât vor apărea mai multe legende despre acesta. Iar persoanele mai curajoase chiar încearcă să pătrundă înăuntru.

1. Banca de semințe din Spitsbergen.

Se numește „Seiful Apocalipsei” deoarece aici sunt depozitate aproximativ un milion de semințe din întreaga lume care are drept scop conservarea lor în condiții de siguranță în cazul producerii unei catastrofe globale care ar distruge toate culturile de cereale. Aceasta a fost creată în 2006. Iar în 2015 le-au folosit după războiul civil din Siria.

2. Insula North Sentinel, India.

Dacă oaspeții noștri sunt întâmpinați cu pâine și sare, atunci aici se face cu săgeți. Locuitorii de pe această insulă nu lasă pe nimeni în viață. De aceea nu se știe cum trăiesc, câți sunt și care le sunt obiceiurile. Chiar și în 2004 când insula a fost devastată de tsunami și guvernul indian a trimis un elicopter cu ajutoare, locuitorii „prietenoși” i-au întâlnit pe piloși cu o ploiae de săgeți.

3. Catacombele din Paris.

Se spune că „populația” de sub pământ a Parisului este mai numeroasă decât cea de la suprafață. Oasele, craniile, mormintele de milenii care se află sub capitala Franței sunt o adevărată împărăție a lui Hades în care te poți rătăci foarte ușor.

4. Zona 51, SUA.

Cel mai misterios loc din America a atras întotdeauna o atenție deosebită și existau foarte multe legende despre acesta. Se presupune că aici se țeseau toate conspirațiile lumii, se studiau civilizațiile extraterestre și multe alte lucruri. Interesul sporea și din cauza faptului că spațiul aerian deasupra zonei 51 a fost închis. Adevărul a fost dezvăluit public doar în 2013. Și toți specialiștii de conspirație, după ce l-au aflat, au rămas foarte dezamăgiți deoarece în realitate obiectul se utiliza doar pentru testarea aeronavelor.

5. Plutoniu, Turcia.

Despre această peșteră care le ia viețile oamenilor a scris și istoricul grec Strabo. Potrivit lui aceasta era poarta care ducea spre Infern. Mai recent arheologii au descoperit aceste porți care sunt periculoase până la momentul actual. Din această peșteră care se află în apropierea orașului Pamukkale se elimină vapori de dioxid de carbon.

6. Metro-2, Federația Rusă.

Acest termen a fost inventat de scriitorul Vladimir Gonik pentru romanul „Infernul”. Abia în anul 2004 a fost confirmată prezența „liniei a doua de metrou” care se utiliza pentru oficiali de partid, în special pentru Stalin.

7. Peștera din Lascaux, Franța.

Foarte multe descoperiri arheologice sunt făcute din întâmplare și nu de către profesioniști. În anul 1940 un grup de elevi împreună cu profesorul lor au descoperit într-o stâncă o gaură mică, iar mai apoi niște petroglife care, după cum s-a demonstrat, au fost pictate cu cel puțin 15 mii de ani în urmă. Acum vizitele la Lasko sunt interzise din cauza că desenele au început să se deterioreze.

8. Insula Povella, Italia.

Aceasta este „insula celor blestemați”, deoarece din perioada Imperiului Roman până la mijlocul secolului al XX-lea era un fel de exil pentru bolnavii de ciumă, carantină pentru marinari și balamuc. Iar un astfel de loc nu putea rămâne fără atenția conspirologilor. Ei susțin că în perioada lui Mussolini pacienții erau supuși unor experimente teribile. Vizitarea insulei este interzisă fără un permis special.

9. Insula Queimada Grande, Brazilia.

Această insulă mică, aflată la 35 km de statul Sao Paulo, este renumită prin faptul că aici se găsește unul din cei mai periculoși șerpi de pe pământ, vipera aurie cu cap de lance, mușcătura căreia este fatală, omul sau animalul mușcat va muri în agonie în câteva minute.

10. Cernobâl, Ucraina.

Cu 32 de ani în urmă în acest orășel a avut loc cea mai mare catastrofă tehnogenă din istoria omenirii. Mii de oameni din mai multe orașe au fost evacuați. De trei decenii aici practic nu s-a schimbat nimic.

11. North Brother Island, Statele Unite ale Americii.

O altă zonă de carantină pentru pacienții cu boli infecțioase. Aici au trăit și au murit cei care sufereau de variolă. La mijlocul secolului al XX-lea spitalul de pe insulă era folosit pentru reabilitarea pacienților dependenți de droguri.

12. Fukushima-1 zona de excludere a centralei nucleare, Japonia.

Zona de 20 de kilometri din jurul centralei nucleare din orașul Fukushima a fost închisă în 2011. Un cutremur a provocat o catastrofă similară cu dezastrul de la Cernobâl. Acum pe acest teritoriu locuiesc mistreții care s-au înmulțit deoarece nu are cine să-i vâneze.