Gata cu hainele la care trebuie să renunți pentru că au căpătat o pată de care nu poți scăpa! Iată câteva sfaturi uimitoare care te vor ajuta să cureți absolut toate petele de pe hainele pe care altfel ar trebui să le arunci.

Eliminarea petelor de pe haine.

Oțet

Oțetul te ajută să scapi de petele de ketchup. Mai întâi, trebuie să întorci haina întoarsă pe dos în apă rece, apoi las-o 10 minute în apă cu soluție de scos petele și apoi clătește-o. Abia acum poți aplica oțet pe pată – aceasta va dispărea ca prin minune!

Toacă mărunt o ceapă și stoarce-o printr-o bucată de tifon. Combină sucul obținut cu oțet de mere în cantități egale. De preferat este să folosești oțet de mere nefiltrat.

Suc de lămâie

Scapă de petele de afine, zmeură, struguri sau ciocolată. Fă un amestec de suc de lămâie și oțet în proporții egale, înmoaie un disc de bumbac și freacă-l intens peste pată. Sucul de lămâie conține acid citric, un înălbitor natural.

În plus, acidul citric este și un puternic antioxidant, care contribuie la refacerea țesutului cutanat.

Șervețele umede

Dacă observi o pată, dar nu ai idee de unde a apărut, șterge locul respectiv cu un șervețel umed și apoi spală haina la 30 de grade.

Cremă de ras

Petele de fond de ten vor dispărea de pe hainele tale dacă vei aplica pe ele cremă de ras timp de 20 de minute. După acest interval, spală hainele la programul obișnuit.

Lapte

Într-un litru de lapte, adaugă 2 linguri de suc de lămâie – vei obține un detergent foarte eficient împotriva petelor de fructe de pădure. Trebuie doar să lași haina pătată la înmuiat timp de 2 ore, după care s-o speli de mână.

Hreanul conține cantitate foarte mare de antioxidanți și este extrem de eficace în tratarea petelor de vârstă. Rade o bucată de hrean și toarnă hreanul ras într-o cană cu lapte.

Amestecă timp de câteva minute laptele cu hreanul și lasă apoi să stea timp de 20-30 minute la fel cum ai lăsa un ceai la infuzat.

Aspirină

4 pastile de aspirină dizolvate într-un pahar de apă te vor ajuta să scapi de petele de transpirație. Înmoaie haina pătată în soluția de aspirină timp de 2 ore, apoi spală la programul obișnuit.

Amoniac

Petele vechi de grăsime sunt eliminate cu ajutorul amoniacului. Dacă acționezi la timp, poți scăpa de pata de grăsime presărând peste ea sare fină.

Detergent de vase

Petele de înghețată dispar dacă înmoi haina afectată în apă rece în care ai adăugat câteva picături de detergent de vase. Lasă 10 minute să acționeze, apoi spală haina la programul obișnuit.