Părul creţ este rebel, cu personalitate şi mai greu de îngrijit decât ar părea la prima vedere. Are particularităţi şi nevoi speciale, de la produsele de îngrijire folosite, până la forma tunsorii şi modul în care e uscat după spălare.
Ideal e să te speli pe cap o dată la trei zile, folosind un şampon pentru volum, care să nu conţină sulfat de sodiu. Şamponează de două ori, aplică pe lungimi o mască hidratantă sau de regenerare, apoi un balsam pentru descurcare. Descurci părul la duş, cu degetele, începând de la vârfuri, luând fiecare buclă în parte. După care clăteşti balsamul şi te înfăşori cu un prosop, pentru câteva minute.
Nu îţi freca părul cu prosopul deoarece orice fricţiune agresează părul, iar firele vor fi zburlite, electrizate. Aplică un produs de styling pe părul încă umed – fie un ulei special pentru elasticitatea cârlionţilor, fie o spumă pentru volum, cu fixare medie.
Dacă unele femei cu părul drept nu concep să iasă din casă nepieptănate, cele cu părul creţ sunt singurele care îşi permit acest „lux”.Părul creţ se descurcă doar cu degetele, la spălare, şi atât. A doua zi, dacă vrei să-l mai aranjezi puţin înainte de a pleca din casă, umezeşte-l puţin cu mâna udă, de la rădăcină pe lungimi, şi reia procesul de uscare, cu feon cu difuzor, capul în jos, ridicarea rădăcinii…”.

Mai jos va recomandam câteva idei cum sa aranjezi părul creț.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

34.

35.

36.

37.

38.

39.

40.

41.

42.

43.

44.

45

Mă jos găsești câteva sfaturi pentru a avea părul sănătos:

O dată pe săptămână, prepară-ţi în casă o mască hidratantă, din ingrediente naturale.

O reţetă simplă ar fi din două linguri de miere şi câteva linguri de ulei de măsline (în funcţie de lungimea părului). Se aplică după spălarea cu şampon şi balsam, când părul e încă umed. Se lasă să acţioneze circa 15 minute, apoi clăteşti.

O altă mască se poate prepara din mai multe tipuri de ulei (de cocos, măsline, richin, argan). Şi aceasta se aplică pe lungimi şi se lasă să acţioneze cât mai mult timp posibil.

Îţi mai poţi prepara o mască hidratantă din ulei de cocos, zeamă de lămâie şi avocado bine copt. Se formează o pastă care se întinde pe părul uscat şi se lasă să acţioneze 20-30 de minute.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un LIKE pe pagina noastra!

Anna