Poate că majoritatea dintre noi locuim în apartamente sau case obișnuite, însă unii au gusturi diferite și au ales construcții deosebite. Descoperă 12 case unice în lume!

10. Habitat 67, Montreal, Canada

1.

Cine ar fi crezut că dacă pui cuburi de beton unul peste altul, vei obține un bloc de apartamente? Acest complex de locuințe uimitor a fost construit în Montreal, Canada, de către arhitectul Moshe Safdie. La început nu trebuia să fie decât un simplu proiect arhitectural, dar iată că oamenii chiar au ajuns să trăiască în această clădire ciudată!

9. Futuro, Suedia

2.

Futuro este o casă construită într-o formă prefabricată de navă spațială. Designul îi aparține lui Matti Suuronen și poate fi găsită în mai multe locuri din lume. Dar cele mai multe case de acest fel sunt în Finlanda, țara natală a arhitectului.

8.Casa oglindă, Italia

3.

Casele-oglindă din Bolzano, Italia, sunt greu de observat din cauza designului exterior unicat, „oglindă”, care are proprietatea de a le face să dispară din peisajul care le înconjoară. Dar la sosire, te întâmpină o casă-concept în totalitate nouă. Și cel mai important, poate fi închiriată pentru vacanțe și evenimente private.

7. The Mechanical Hobbit, Republica Cehă

4.

Această casă, a cărei construcție a durat aproape 30 de ani, a primit multe premii, fiind un exemplu de construcție și habitat eco. Deși construcția ei a durat foarte mult, cu siguranță că durabilitatea ei va fi cu mult mai mare.

6. Cubic Houses, Rotterdam, Olanda

5.

Casele cubice din Rotterdam sunt reședințe private. Designul lor deosebit a atras multă atenție. Și totuși pot fi locuite iar multe site-uri de închirieri imobiliare au oferte de închiriere a apartamentelor respective. Tot ceea ce trebuie să faceți este să le rezervați și să vă bucurați de această structură cubică fantastică.

5. Casa-Pantof, Olanda

6.

Această casă în formă de pantof, aflată în Olanda, este atât de drăguță și de confortabilă, încât pare desprinsă dintr-un desen animat. Și avem toate motivele să credem asta! Aceasta este casa lui Alfred J. Kwak, personajul desenului animat olandez cu același nume din 1990.

4. Casa – Pantof, Africa de Sud

7.

O altă casă pantof a fost construită în provincia Mpumalanga, din Africa de Sud, de către artistul-antreprenor Ron Van Zyl. A fost inspirată de versul unui cântec de leagăn autohton: „A fost odată o bătrână care trăia într-un pantof.” Casa a devenit muzeu și găzduiește lucrările artistului și face parte dintr-un complex care cuprinde o casă de oaspeți, un restaurant, o piscină și un magazin de obiecte rare și curiozități.

3.The Biomorphic House, Israel

8.

Această casă, construită în localitatea Nehusha din Israel, este opera arhitectului francez Ephraim Henry Pavie. Este o casă eco și arată atât de uimitor, încât îți vei dori să-ți cumperi una într-o bună zi.

2. Casa – întoarsă, Germania

9.

O grădină zoologică din Germania deține o casă care este cu totul ieșită din comun – a fost construită cu acoperișul în jos! Poate fi vizitată tot anul, așa că dacă sunteți prin apropiere, nu ezitați să o vizitați.

1. Casa în formă de scaun de toaletă – Coreea de Sud

10.

Aceasta este casa în formă de scaun de toaletă. Este situată în orașul coreean Suwon și poate fi vizitată pe durata întregului an. Aici au loc diverse evenimente, cum ar fi expoziții sau concerte.