Tinerii sunt mari amatori de tatuaje, insa odata cu trecerea anilor doresc sa le scoata sau sa le inlocuiasca cu altele noi.

Motivele unei astfel de decizii sunt variate: fie tatuajul este prost realizat, fie este localizat in anumite zone care nu mai corespund cu actuala viata sociala a persoanei.

1.

Laser tattoo removal before and after. Beautiful young woman with tattoo on her back

Metode

• Metodele precum indepartarea chimica sau dermabraziunea nu mai sunt atat de indicate astazi, intrucat acestea pot lasa cicatrici inestetice.

Dermabraziunea reprezinta o decolorare treptata a zonei unde este pozitionat tatuajul. Astfel, pe parcursul mai multor sedinte, se va indeparta tesutul exterior, acest lucru permitand o decolorare treptata.

2.

• Metoda chirurgicala clasica inseamna indepartarea tatuajului prin decuparea pielii. Ulterior se va coase pielea cu ajutorul atei chirurgicale. Singurul dezavantaj al acestei metode este faptul ca lasa cicatrici inestetice pe piele.

3.

• Indepartarea tatuajelor cu ajutorul laserului este cea mai noua si moderna metoda. Tratamentul cu laser este considerat cel mai sigur comparativ cu metodele alternative precum dermabraziunea sau excizia chirurgicala.

4.

Acest lucru este explicat prin faptul ca laserul se adreseaza numai pigmentilor colorati ai tatuajului si nu afecteaza si alte structuri din jurul zonei respective.

5.

Important de mentionat este si faptul ca tesutul din jurul tatuajului raspunde bine la tratamentul cu laser. Riscul de aparitie a cicatricilor in urma tratamentului cu laser este minim, acesta fiind si avantajul principal al laserului.

Unguente inainte de procedura

In functie de toleranta pacientului la durere este indicat un unguent cu proprietati analgeziceinainte de inceperea tratamentului.

6.

Laser tattoo removal before and after. Beautiful young woman with tattoo on her back

Uneori se ajunge si la o anestezie injectabila efectuata anterior procedurii de stergere a tatuajului.

Tatuajul negru, cel mai usor de indepartat

Cel mai usor de indepartat este tatuajul negru. Pe de alta parte, cele colorate, mai ales cele cu galben si verde, se scot mai greu, fiind necesare mai multe sedinte de tratament.

7.

Sedinte necesare eliminarii unui tatuaj

Procedeul de indepartare al unui tatuaj consta in aproximativ 5-7 sedinte. De regula, tatuajele profesionale pot fi indepartate in 5 – 10 sedinte, iar cele non-profesionale in 1- 4 sedinte.

Bineinteles, acest lucru difera de la pacient la pacient. Mai mult, se pare ca vechimea si culoarea tatuajului influenteaza numarul de sedinte necesare. De asemenea, va cantari mult si culoarea pielii pacientului, cat si profunzimea la care a fost realizat tatuajul.

8.

Recomandari dupa tratament

Ingrijirea plagilor se realizeaza cu ajutorul unor unguente cu antibiotic, in felul acesta fiind evitata orice infectie.

De asemenea, se poate aplica un bandaj local pentru ca locul sa ramana cat mai mult timp curat. Zona respectiva nu trebuie expusa la soare pentru cateva zile sau trebuie acoperita cu o crema care contine factor de protectie.

9.

Principalele riscuri

Indepartarea tatuajelor cu ajutorul laserului este o metoda sigura, insa sunt si situatii cand in urma acestei proceduri apar unele complicatii.

Astfel, pacientul poate sa se confrunte cu o hipopigmentare – aparitia unor pete albe -, sau cu hiperpigmentare – aparitia petelor inchise la culoare.


Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un LIKE pe pagina Tatuaje!