Articolul nostru de astăzi este anume despre astfel de oameni, despre care putem spune fără ezitare că ei cunosc într-adevăr valoarea banilor.

Mulți oameni urmăresc și admiră modul de viață al celebrităților, dintre care majoritatea mănâncă în restaurante de lux, au mașini scumpe și sunt clienți permanenți ai designerilor vestimentari de talie mondială.

Dar asta nu e o regulă universal valabilă! Unele celebrități preferă un mod de viață modest, cheltuind imensele sume de bani câștigate pentru binefacere și diverse proiecte interesante.

1. Keira Knightley

Keira și-a stabilit o limită financiară lunară, iar dacă vine vorba să cumpere ceva ce ar depăși această limită, ea se gândește foarte bine dacă într-adevăr are nevoie de acel lucru.

Knightley spune că viața luxoasă nu i se potrivește, căci astfel ea n-ar mai putea comunica cu oamenii de rând.

2. Angelina Jolie

Încă în anul 2001 Jolie a văzut cu ochii săi condițiile grave în care locuiesc oamenii din Cambodgia și de atunci ea participă activ în acțiunile de ajutor umanitar.

Jolie a creat câteva fonduri de binefacere, iar în anul 2013 a primit un Oscar umanitar pentru meritele sale.

3. Reese Witherspoon

Lui Reese nu-i place să-și răsfețe copiii, de aceea ea le cumpără doar strictul necesar. De asemenea ea participă la acțiunile de colectare de haine și jucării pentru copiii fără adăpost din SUA și Canada.

Actrița este președintele fondului de binefacere Avon și militează activ pentru profilaxia cancerului la sân.

4. Keanu Reeves

Actorul nu are case grandioase și folosește transportul public. 90% din banii câștigați pentru rolul din Matrix (circa 80 milioane $) Reeves i-a împărțit colegilor de platou, căci a considerat că ei au luat prea puțini bani pentru munca depusă.

Keanu a întemeiat un fond de luptă contra bolilor oncologice și a refuzat categoric să îl numească în cinstea sa. Sora sa bolnavă de leucemie îl face pe actor să aibă această viziune sănătoasă asupra vieții.

5. Sarah Jessica Parker

Actrița face economii și îi învață și pe copiii săi să facă la fel. Parker este un client permanent al magazinelor second-hand, iar pentru copii confecționează hainele de sine stătător.

Totodată ea este ambasador UNICEF și membru al comitetului politic al femeilor din Hollywood.

6. Russel Crowe

Cu siguranță acest celebru actor și-ar putea permite o viață plină de lux, dar în schimb el trăiește într-un mic rancho din Australia.

El ajută în mod regulat tot felul de fonduri, dar și pe fanii săi care au nevoie de ajutor.

7. Kate Middleton

Ducesa este o persoană foarte populară nu doar în Regatul Unit, ci și în întreaga lume. Unul din motive e că ea nu cheltuie banii din vistieria regală pentru haine scumpe de brand.

Ținuta ei de zi cu zi e alcătuită din haine obișnuite, iar o bună parte din câștigurile sale bănești este direcționată spre activități de bine facere.

8. Christian Bale

Celebrul Christian Bale nu este adeptul modului de viață luxos. El cheltuie sume impunătoare de bani pentru activități caritabile. În unul din interviuri el a mărturisit: “Bogăția nu înseamnă nimic pentru mine. Dacă un tâlhar ar intra în casa mea el ar începe a plânge”.

Nu demult Christian Bale a împlinit visul unui copilaș de 4 ani bolnav de leucemie și a venit la el în ospeție în costumul lui Batman.

9. Leonardo di Caprio

Actorul a înțeles destul de repede că bogăția nu îl poate face fericit. Deja în 1998 el a creat fondul Leonardo DiCaprio Foundation.

Astăzi el se preocupă de problemele ecologiei. De curând Di Caprio a fost numit ambasador al ONU și a produs un film propriu despre schimbările climaterice.

10. Jessica Alba

Jessica este o mamă grijulie și a fondat o companie de scutece ecologice. Ea nu are nici o problemă să poarte haine de mass-market și uneori folosește transportul public.

Actrița a luat parte la activități de ajutorare a copiilor din Africa, luptă contra HIV-SIDA, căutarea copiilor dispăruți și multe alte acțiuni caritabile.

11. Hayden Christensen

Acest actor tânăr este deja sătul de modul de viață din Hollywood și s-ar mutat la o fermă unde se ocupă de prelucrarea pământului și chiar conduce singur tractorul.

12. Sandra Bullock

Celebra actriță participă foarte activ în acțiuni caritabile. Deja de 4 ori ea a donat câte 1 milion de dolari către Crucea Roșie.

13. Jennifer Garner

Actrița poate fi văzută adesea la piețele din oraș în haine foarte simple. Jennifer colaborează cu fondul Save the Children, care e specializat în ajutorarea copiilor din țările în curs de dezvoltare.

14. Jennifer Lawrence

Populara actriță are o mașină destul de modestă, Volkswagen Eos, preferă petreceri lipsite de mare fast și donează o bună parte din câștigurile sale pentru caritate.

15. Quentin Tarantino

Reputatul regizor nu are nevoie de bogăție și mașini de lux. Adevărata sa pasiune este cinematografia. În afară de aceasta el ajută în mod regulat oamenii afectați de dezastre naturale.

Câți dintre noi ar putea renunța benevol la viață luxoasă dacă am avea surse colosale de bani? Există astfel de oameni demni de tot respectul. Ei sunt exemple vii de la care avem multe de învățat!