Sunt o împătimită a shopping-ului și nu cred că o să mă vindec vreodată de asta. Ceea ce nu cred că știți e că nu pantofii și gențile sunt cea mai mare slăbiciune a mea, ci hainele pentru copii. Pot să mă plimb prin magazine o zi întreagă fără să cumpăr nimic pentru mine, dar întotdeauna vreau să cumpăr pentru copii. Iar de când îl avem pe Nicholas distracția e și mai mare, pentru că hainele de bebeluși sunt foarte drăgălașe.
Pentru că nici eu nu stau prea bine la capitolul cumpătare, nu o să vă vorbesc despre cum nu ar trebui să le cumpărăm toate modelele de body-uri din lume, ci despre felul în care îi ținem îmbrăcați în casă și atunci când dorm. Despre cum îi îmbrăcăm în afara casei pe timp de iarnă am scris deja aici.

Așa cum spuneam, hainele de bebeluși sunt superbe, dar principala calitate pe care trebuie să o căutăm la ele este confortul. Materialul trebuie să fie blând cu pielea bebelușului și să mențină temperatura potrivită.

Așa cum îmi place mie să spun mereu, nu face pentru bebeluș ceva ce nu ai face pentru tine. Dacă ție îți e bine în casă în mânecă scurtă, nu îl înfofoli pe bebeluș cu body, pantalonași și căciuliță. Nicholas poartă de cele mai multe ori într-un costumaș cu mânecă lungă pe sub care are numai scutecul, iar în timpul somnului îl ținem în păturica lui specială. Multe persoane m-au întrebat pe instagram de ce îl țin înfășat în timpul somnului. Pentru el e foarte comod să stea așa pentru că păturica îl ține într-o poziție cu cea similară din timpul în care stătea în burtică. Mai mult decât atât, pentru că are mânuțele băgate în păturică, nu poate să se lovească cu ele în somn, lucru care l-ar trezi.

Nu uitați să scoateți etichetele și să nu cumpărați haine cu aplicații dure sau din materiale care irită pielea. Hăinuțele lui Nicholas sunt de regulă din bumbac, iar temperatura din cameră este de 21-22 de grade.

Acest ghid o să vă arate cum ar trebui să doarmă îmbrăcat un bebeluș în funcție de temperatura din cameră:

Săculețul de dormit se recomandă dacă vă e teamă că se va dezveli în timpul somnului. Pentru că momentan stă în păturică, noi nu folosim încă un săculeț de dormit.

Cum îți dai seama că unui copil îi e prea cald?

În momentul în care îi este prea cald, copilul devine apatic și neliniștit, poate chiar să transpire și să respire mai des, iar pielea lui se va înfierbânta.

Cum îți dai seama că unui copil îi e frig?

Dacă îi este frig, bebelușul începe să plângă și vei simți zona gâtului, degețelele și urechile reci.


Fii pregătită să te adaptezi în funcție de schimbările de temperatură și de schimbările de stare. Dacă cel mic doarme liniștit, e calm și nu dă semne de disconfort înseamnă că ești pe drumul cel bun.
Voi cum îi țineți pe bebeluși îmbrăcați? 😍