Deoarece fiecare proprietar doreste integrarea caloriferelor in stilul propriu de amenajare exista pe piata diferite modele de masti pentru calorifere. Acestea reprezinta o modalitate simpla si eficienta de a ascunde caloriferele inestetice fara a le afecta in vreun fel rolul lor definitoriu, incalzirea.

Cu ajutorul mastii de calorifer din lemn, metal, sticla, rigips sau PVC, acesta devine parte integranta a designului fiecarei camere. Mai mult ele au si roluri functionale precum depozitarea diverselor obiecte sau diminuarea zgomotelor produse de apa din calorifer dar si protectia celor mici de zonele fierbinti. Desi unii considera ca scad eficienta incalzirii in camera, acest lucru nu este valabil decat pentru cele facute homemade, de catre proprietarii prea dornici sa le construiasca singuri, dar care nu studiaza despre caracteristicile acestora inainte de a construi mastile. In schimb, personalul specializat are experienta necesara pentru a scoate in evidenta calitatile caloriferului realizand intotdeauna o masca dupa dorinta proprietarului. Astfel mascarea caloriferului va avea rezultatul scontat atat din punct de vedere estetic cat si functional.


Mastile de calorifer exista intr-o varietate atat de mare de modele tocmai datorita faptului ca se pot realiza dintr-o suita de materiale. Acest lucru le ajuta sa se integreze in orice stil de amenajare fie el minimalist, modern, clasic sau retro.

Masca din lemn pentru calorifer

Poate cel mai utilizat material la mascarea caloriferelor este lemnul. Acesta are o culoare placuta, poate fi netezit si poate fi asortat facil cu mobilierul, parchetul sau alte elemente de decor. Mai mult, mastile de calorifer din lemn pot fi transformate in adevarate piese de mobilier. Esentele dure de lemn rezista excelent la caldura si nu se deformeaza din pricina variatiilor termice. Esenta din care se confectioneaza masca pentru calorifer trebuie sa fie foarte bine uscata.

Mastile de calorifer din lemn pot fi realizate in functie de dimensiunile caloriferelor si ale tevilor de legatura. Lemnul este unul dintre materialele usor de lucrat de aceea reprezinta o alegere preferata pentru cei care au calorifere cu dimensiuni in afara standardelor.

Masca din lemn pentru calorifer are de obicei forma unei grile care lasa caldura sa iasa fara probleme. De asemenea, spatiul de sub calorifer este lasat aerisit, pentru a nu exista pierderi termice. Pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor lemnul mastii poate fi vopsit sau lacuit, lucru care ii va oferi un plus de protectie impotriva umiditatii din camera, zgarieturilor si a eventualelor socuri mecanice.

Mastile de calorifer din lemn pot fi construite ca o prelungire a glafurilor de la ferestre sau pot fi confectionate drept piese de mobilier al caror blat superior se poate transforma oricand intr-o polita pentru decoratiuni. Singurul lucru de care trebuie sa tineti cont este alegerea unei esente de lemn care sa se potriveasca cu mobila din camera respectiva.

1.

2.

3.


4.


5.


6.


7.

8.


9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

34.

35.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un LIKE pe pagina noastra!