Par scurt sau lung? Iata o intrebare pe care fiecare dintre noi ne-am pus-o intr-un moment de rebeliune, de plictiseala sau definit de o mare dorinta de schimbare.

Parul este unul dintre elementele care ne influenteaza extrem de mult aspectul fizic. De aceea ste esential ca tunsoarea aleasa sa ne puna in valoare. Desi foarte multe femei fug de tunsorile scurte, de foarte multe ori, acestea sunt absolut perfecte pentru a te face sa pari mai tanara ai mai plina de viata si te vor ajuta sa iti pui in valoare trasaturile.

Pentru ca raspunsul sa fie intotdeauna cel corect si rezultatul final sa te multumeasca, ti-am pregatit mai jos o serie de reguli, sfaturi si ponturi pentru a te ajuta sa iei decizia corecta.

Par scurt sau lung? Tine cont de tipul de par

Daca ai parul lung cret sau ondulat – evita parul foarte scurt

Parul lung este mai greu, astfel ca daca ai parul cret sau ondulat, buclele vor fi mai relaxate. Parul scurt nu va fi o alegere foarte potrivita.

Daca ai parul foarte des sau firul de par foarte gros si rigid – alege parul mediu sau lung

Daca ai parul des, cu firul gros, este posibil ca o tunsoare scurta sa-ti dea mult de furca si sa fie nevoie sa petreci zilnic minute intregi pentru a-l „domoli”. Exista totusi varianta de tunsoare pixie, foarte scurta care arata bine pe un par cret.

Daca ai parul foarte rar sau subtire parul scurt in scari este alegerea perfecta

Pentru un plus de volum si viata, alege tunsorile scurte in scari daca ai parul rar si subtire, Pe de alta parte, sa-l lasi foarte lung poate sa nu fie neaparat cea mai buna idee. Se va deteriora foarte usor, va arata fragil si tern.

Par scurt sau lung? Tine cont de forma fetei

Este foarte important sa determini ce formă de fata ai. Dupa ce ai stabilit ce forma de fata ai, afla cum sa-ti alegi tunsoarea in functie de forma fetei.

Par scurt sau lung? Regula stilistilor care te ajuta sa decizi

John Frieda este cel mai celebrul hairstylist britanic si fondatorul unui lant de saloane de coafura si a unei serii de produse de hairstyling. El a identificat o regula care ii va ajuta pe stilisti sa determine pentru clientii sau lungimea optima a parului. Frieda a analizat multe forme ale fetei, gasind formula cu ajutorul caruia oricine poate sa inteleaga daca ii sta bine cu o tunsoare mai scurta sau mai lunga – regula 2,25 inchi (5,7 cm).

Aveti nevoie de rigla si creion. Trebuie sa apropiati de barbie creionul cat sa fie paralel cu solul.

Rigla se aseaza sub ureche in pozitie verticala.

Vedeti punctul de intersectie al riglei cu creionul. Daca este sub 5,71 cm distanta de la varful urechii pana la acel punct, trebuie sa alegeti o tunsoare scurta.

Altfel se potriveste o tunsoare mai lunga.

Daca ati vazut ca va sta mai bine cu parul scurt, aveti un avantaj. Puteti sa il strangeti coc, impletitura, daca il aveti lung.

Urmatoarele poze cu tunsori before-after, iti arata transformari de tunsori de la par lung la par scurt. Vei vedea ca, o tunsoare mai scurta, aleasa in mod potrivit poate reprezenta cea mai buna solutie.

Par scurt sau lung? Poze tunsori before-after, de la par lung la scurt

1.

2.

3.

4.


5.

6.


7.


8.


9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un LIKE pe pagina noastra!❤