Deși se spune că „blondes have more fun”, tot brunetul rămâne nuanța de păr care a cucerit cel mai mult teren de-a lungul timpului. Dar știi cum să-l alegi corect, în funcție de pigmentul pielii tale?

Brunetul nu a fost, nu este și nu va fi niciodată doar brunet. Cele mai multe nuanțe pe care le vezi fie la vedete, fie la prietenele tale, fie la femei care trec pe lângă tine pe stradă reprezintă combinații de mai multe culori.

1.

Foarte puține femei optează pentru o singură declinare de brunet. Chiar și cele care obișnuiesc să se vopsească singure, în confortul propriului cămin, aleg cel puțin două tonuri pentru a ajunge la rezultatul corect. Crede-mă, been there, seen that, done that!

Acesta este unul dintre motivele principale pentru care trebuie să ții cont de o regulă de aur, și anume: pigmentul pielii tale și subtonurile ei dictează nuanța de brunet a podoabei capilare. În acest fel te asiguri că noua culoare a șuvițelor tale nu va intra în contrast cu nuanța pielii, ci o va scoate în evidență, luminând-o.

Cea mai simplă metodă prin care poți determina tonul pielii este să analizezi culoarea venelor vizibile la nivelul încheieturilor. Dacă acestea sunt albăstrui, tonul pielii tale este unul rece. Dacă sunt verzi, atunci înseamnă că pielea ta are subtonuri calde. Dacă venele tale sunt verzi-albăstrui, te situezi într-o zonă neutră.

2.

Brunetul perfect în funcție de pigmentul pielii tale

Piele cu tonuri reci

Mizează pe nuanțe la fel, reci, care să nu fie în antiteză cu tonul pielii. Dacă pielea ta este deschisă la culoare, optează pentru un șaten sau pentru un brunet cu reflexii cenușii. În cazul în care pielea este una medie cu subtonuri reci, atunci orice brunet cu două numere mai închis decât culoarea ta naturală va arăta minunat pe șuvițele tale.

3.

Piele închisă cu tonuri reci

Faci parte din tabăra femeilor fericire care pot opta pentru orice declinare de brunet își doresc. Dacă nu reușești să hotărăști, apelează cu încredere la sfatul unui hair stilist.

4.

5.

6.

7.

8.

Piele cu tonuri calde

În cazul tău alegerea este puțin mai tricky, însă nu te descuraja. Subtonurile calde pe care le ai în piele ar împiedica un brunet cu infuzii albastre, verzui sau mov să strălucească divin, dar variantele ceva mai naturale îți vor evidenția perfect

trăsăturile chipului și culoarea ochilor.

9.

10.

11.

Piele medie cu tonuri calde

Caută în magazine combinații între brunet și șaten, astfel încât efectul din părul tău să îți scoată în evidență perfect culoarea pielii. Specialiștii sunt de părere că un brunet cu irizații șatene constituie alegerea ideală pentru tine.

12.

13.

14.

15.

16.

Piele neutră

Ești îndeajuns de norocoasă încât să poți experimenta atât cu nuanțe calde, cât și cu nuanțe reci, pentru a-ți găsi culoarea perfectă. Dacă ai nevoie de puțin ajutor, orientează-te în funcție de culoarea ochilor.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un LIKE pe pagina noastra!