Potrivit tanarului designer de moda american, Prabal Gurung, “Unghiile sunt punctul de la capatul propozitiei. Ele ne completeaza look-ul”. Iar o manichiura care probabil nu va iesi niciodata sau prea curand din stil, este cea in tonuri de rosu, chiar si cand se caracterizeaza prin monocromie.

Manichiura in nuante de rosu este vedeta in orice colt al lumii, deoarece aceasta culoare primara are semnificatii puternice in toate culturile, simbolizand culoarea dragostei patimase, a seductiei, dar si a focului, sangelui si razboiului. In plus, se pare ca rosul reprezinta una dintre culorile preferate de cei mai multi oameni, dar si cea mai des intalnita pe steagurile tarilor.

Din punct de vedere vizual, unghiile rosii creeaza un impact mai puternic, datorita intensitatii. Rosul este o culoare care se focalizeaza in spatele retinei, creand iluzia miscarii si atragand imediat atentia.

Tonalitatile reci de rosu care tind catre nuante “cireasa”, magenta sau fuchsia, dar si tonurile pastelate de roz, care tradeaza o senzatie de delicatete si feminitate, se numara printre preferintele femeilor de orice varsta sau nationalitate. In schimb, tonalitatile calde, de maron-roscat, tomata sau caramiziu, sugereaza pe de alta parte un aer de masculinitate.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa combini rosul cu alte culori

Modelele nail-art realizate cu oja rosie, pe o baza neagra, au stralucirea unui foc intens. Dimpotriva, aceleasi modele pe un fundal alb, vor duce la estomparea intensitatii. In contrast cu oranjul, rosul isi pierde din vitalitate. De asemenea, atunci cand vreti sa realizati modele geometrice pe unghii, puteti intercala patrate colorate in rosu cu unele negre, fapt ce va crea iluzia de marire a unghiilor, fie false, fie naturale.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8

9.

10.

11.

12.

13

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un LIKE pe pagina noastra!