Tunsorile filate au intrat în industria stilului nu cu atât de mult timp în urmă, însă într-o perioadă foarte scurtă au adunat o mulţime de admiratori. Astfel de tunsori se încadrează de minune în practic orice stil şi look existent şi pot înfrumuseţa aspectul unei femei de orice vârstă şi statut.

1.

Cum arată o tunsoare filată și care este secretul popularității acesteia?

La baza oricărei tunsori filate stă așa-numita tehnică de filare. Capetele firelor de păr au forma specifică datorită utilizării foarfecei de filat sau a unui aparat de ras „periculos”. Secretul unei astfel de popularități se explică prin faptul că, în fiecare caz particular, un meșter profesionist creează o tunsoare stilată și unică, deoarece fiecare femeie are o structură și o lungime a părului diferită și una și aceeași tunsoare arată absolut diferit pe fiecare.

2.

3.

4.

5.

Avantajele tunsorilor filate

Tunsorile filate au foarte multe avantaje, printre care pot fi enumerate următoarele:

1. Posibilitatea executării pe păr de orice lungime.

2. Părul despicat, subțire și fragil nu reprezintă o contraindicație pentru crearea unor astfel de look-uri. În plus, un meșter inscusit va putea soluționa această problemă dându-i coafurii și mai mult volum prin intermediul șuvițelor filate.

3. Cu ajutorul tunsorilor filate se poate corecta forma feței. Firele filate care înrămează fața pot ascunde pomeții proeminenți, ridurile de mimică și alte imperfecțiuni ale aspectului fizic. Fețele foarte înguste pot fi „lărgite” cu ajutorul șuvițelor „zburătoare”. O frunte lată poate fi corectată cu ajutorul unui breton filat ales corect.

4. Universalitatea coafurii, ceea ce înseamnă că astfel de look-uri se potrivesc la fel de bine atât studentelor tinere, cât și unor doamne de afaceri.

6.

7.

8.

9.

10.

Cui nu i se potrivesc tunsorile filate

Deși sunt universale, aceste tunsori pot să nu se potriveasca deloc unor anumite femei, în special în următoarele cazuri:

Un păr foarte ondulat. Buclele nu vor reflecta toată frumusețea look-ului, pe când un păr des și drept este opțiunea ideală pentru look-urile filate.

Părul neascultător. În astfel de look-uri este foarte important ca părul să fie foarte ascultător și să își mențină forma cât mai mult timp, deși în acest scop pot fi achiziționate produse speciale.

Un stil de viață conservator. Atunci când decideți dacă să vă faceți sau nu o astfel de tunsoare, trebuie să luați în considerare și următorul aspect: aceste look-uri neobișnuite se potrivesc mai mult persoanelor rebele și nu celor fragile.

Lipsa de timp liber. Dacă vă numărați printre acele femei care merg într-un salon și cer să li se facă cea mai simplă tunsoare, care nu necesită mult timp la aranjare, atunci nici prin gând să nu vă treacă opțiunile filate. Tunsorile de acest fel necesită o îngrijire regulată și minuțioasă. Acestea trebuie aranjate zilnic și solicită cheltueli permanente pentru achiziționarea unor produse de aranjare precum mousse, spumă, spray fixativ, ceară, ulei ș.a.m.d.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Tunsori filate în dependență de forma feței și lungimea părului

Dacă e să vorbim despre forma feței, atunci la acest capitol nu sunt și nu trebuie să existe excepții. Pentru o tunsoare filată pot opta atât domnițe cu fața rotundă, cât și femei cu un oval perfect al feței. Un breton asimetric și șuvițe alungite vor ascunde trăsăturile proeminente, pe când carre-ul clasic și bobul cu volum vor completa o față slabă. Asemenea tunsori pot fi alese chiar li de femei cu forma feței triunghiulară, pătrată sau în formă de inimă.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook, ne puteți da un LIKE pe pagina noastră!