La sfârşitul fiecărei săptămâni cu toții avem acel gând pentru weekend când ne spunem: “aş fugi undeva”. Căutam un loc al nostru, ca un univers paralel, unul de linişte si relaxare, rupt de cotidianul aglomerat al oraşului, iar celălalt în mijlocul vâltorii, plin de evenimente sau divertisment urban. Pentru aceia dintre dumneavoastră care dețineți un teren liber, vă propunem un proiect care ar putea să vă îndeplinească visul de a avea o casuță desprinsă din poveşti, o îmbinare architecturală între piatră şi lemn , între rustic și modern.

1.

O casă cu finisajele exterioare din piatră îți creează impresia că ar fi fost dintotdeauna acolo, integrându-se perfect cu natura. Fiind vorba de o casă de dimensiuni mici de 70 mp, curtea poate fi amenajată iluminată și puteți avea o mică grădină cu flori, gazon și brăduți, chiar și o mică terasă, proiectul permițând acest lucru. Arhitectul a avut în vedere minimalizarea spaţiilor interioare, asigurând confort pe măsura cerinţelor actuale. Au fost folosite materiale naturale, calde, care refac legătura naturală a omului cu natura. Într-o casă cochetă şi confortabilă este o plăcere să locuieşti, dar dacă este şi cât de cât ecologică, ai toate motivele să o preţuieşti.

2.

Garaj 23.00 m2

Suprafața totală cu garaj 92,95 m2

Înălțimea clădirii 5,39 m

Înălțimea clădirii 5,39 m

Panta acoperișului 25 °

Dimensiunile lotului de teren 21.90 x 17.45 m

4.

Tehnologie constructivă

Caramidă pentru pereți

Blocuri ceramice gr. 30 cm + sistem de izolație Termo

Acoperiș cu țigle ceramice

Pereții cu finisaje din lemn + vata minerală de izolare + OSB + elevația cu ipsos din lână minerală

Piatră de râu și lemn pentru finisajele exterioare

5.

Conform planului architectural, locuința este structurată în:

Vestibul 3,80

Bucătărie 8,55

Living cu zonă de luat masa 22.35

Baie 4,80

Camera de depozitare 6.20

Dormitor 8,40

Dormitor 10.40

Camera centralei 5,45

Suprafața totală locuibilă 69.95

5.

Casa atrage atenția prin fațada sa unică, care combină ușor tencuiala cu elemente din lemn și piatră. Arhitectul a adăugat un pic de acoperiș deasupra intrării sprijinite pe coloane pentru un aspect deosebit. Interiorul locuintei îmbină cu bun gust finisajele moderne cu pardoselile din lemn, pereții din cărămidă decorativă gri și tâmplăria din lemn cu geam termopan.

La interior, casa a fost gândită sa fie cât mai practică prin trecerea de la partea rezidențială la garaj și o bucătărie deschisă pentru a crea un design comod de utilizat. Fundația casei a fost finisată la exterior cu piatră de râu într-un adeziv de culoare gri. Datorită izolației perfecte a pereților, începând cu zidirea lor cu căramizi din BCA Ytong, continuând cu placarea cu poliestiren expandat de 10 cm grosime și terminând cu zidăria exterioară a pereților din piatră naturală, casa este net superioară ca eficiență energetică și ca frumusețe arhitectonică majorității caselor pasive.

6.

Geamurile mari oferă locuinței o iluminare naturală pe tot parcursul zilei. Livingul este prevăzut cu un mic şemineu, coşurile de evacuare au fost placate cu piatră cubică în aceeaşi culoare cu finisajele exterioare. Este acoperit cu țiglă ceramică de culoare gri inchis, de tip olan, ceea ce face să se încadreze cu mândrie în tradiția est-europeană. Izolarea acoperișului este dublă și este prevazută cu mici parazăpezi din tablă concepute special pentru a face față sezonului rece.

7.

Se știe că prin ferestre și acoperiș se pierde o cantitate mare de căldură. Înclinația este uşor mai mare față de acoperișurile locale, permițând să nu se acumuleze cantități mari de zăpadă pe acoperiş, apa se scurge mai repede evitând astfel reparații prea dese sau infiltrații datorate scurgerii lente a apei. Ușile garajului sunt prevăzute cu deschidere automatizată, la interior pavajul pardoselii este făcut cu plăci de gresie de exterior care imită piatra. La exterior, casa poate fi amenajată cu terasă, pavajul din piatră și mobilierul de lemn ducându-ne cu gândul la cabanele din zona de munte. Prețul estimativ al acestei case este de 37.000 euro – 529 euro/mp. În speranța că v-am prezentat o viziune cât mai clară asupra unei case relaxante şi primitoare, sperăm că vă place proiectul de astăzi și vă invităm să-l distribuiți şi prietenilor dumneavoastră de pe facebook. Spor la construit.

8.

9.

10.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook, ne puteți urmări și pe pagina noastră Artifabro.