○ După o perioadă destul de îndelungată în care culorile naturale ale părului erau foarte populare, revin în trend nuanțele țipătoare. Culoarea arămie este foarte consistentă și mereu atrage atenția celor din jur!

○ Arămiul este un fel de roșcat închis care se asortează perfect cu culoarea castan, fapt ce permite obținerea unei game largi de coafuri interesante. Această culoare are un efect de întinerire și este un element cheie în ținuta unei doamne sau domnișoare.

○ Cui i se potrivește părul arămiu?

○ Arămiul consistent este o alegere perfectă pentru femeile care s-au obișnuit să fie în centrul atenției. Această culoare caldă are elemente roșiatice și intră în armonie ideală cu pielea deschisă, dar și cu ochii căprui, verzi sau albaștri.

○ Cum asortezi părul arămiu cu vestimentația?

○ Cele mai reușite culori în vestimentație, care vor sublinia grațios frumusețea părului, ar fi bej și ciocolată. Verdele este alegerea ideală pentru evenimente speciale, căci creează un contrast maxim. De asemenea nu ezitați să faceți experimente cu nuanțe fuchsia, albastru închis și bleumarin.

Cum alegi machiajul?

A). Înlocuiți fardul roz cu piersică, iar în cazul rujului optați pentru culoarea prună sau vin.

B). Înlocuiți rimelul negru cu maro sau alte culori vii.

C). Pentru fardul de ochi alegeți nuanțe roz închis sau violet deschis, care vor accentua elegant frumusețea ochilor dvs.

D). Uitați de orice nuanțe portocalii – alături de părul arămiu ele pot crea impresia de supraîncărcare cromatică.

○ Culoarea arămie este şi va fi mereu la modă, însă trebuie întreţinută cu mare grijă.

○ Dacă o colorare în roşu nu este realizată corect (alegerea nuanţelor, timpul de acţionare, neutralizare) atunci cu fiecare spălare, uscare şi periere, culoarea se va estompa, va pierde din intensitate şi luminozitate.

○ Căldura excesivă şi produse mult prea agresive pot duce la porozităţi pe suprafaţa firului de păr, iar culoarea îşi va pierde din caracterul vibrant.

○ Cum se îngrijeşte părul roşcat arămiu

○ În primul rând trebuie menţionat faptul că asemeni oricărui păr vopsit este esenţială folosirea unei game dedicate părului vopsit, diferenţa intre astfel de produse şi cele normale fiind că acestea ajută la menţinerea pigmenţilor în păr, sigilând cuticulele, iar acelaşi timp hrănesc părul ce a fost afectat de procesul chimic.

○ Produsele potrivite de îngrijire protejează luminozitatea culorii şi oferă protecţie împotriva razelor UV care afectează culoarea, devenind mată şi fără viaţă.
O gamă extrem de potrivită pentru îngrijirea părului vopsit aramiu este Color Save de la System Professional: conţine pantenol, ceară de albine şi extract din Frunze de măslin pentru protecţia împotriva decolorării culorii.
Masca şi balsamul oferă protecţie împotriva transformării culorii, măresc durabilitatea ei în timp şi conferă un plus de strălucire.

○ Între vopsiri se poate realiza o împrospătare a culorii printr-o nuanţare sau folosirea unui conditioner special cu pigment arămiu sau auriu – aramiu, cum este Wella Color Recharge Red sau Warm Red. Se aplică ca un tratament obişnuit, fără durata de acţionare şi se clăteşte. Ajută la menţinerea nuanţei de arămiu şi a strălucirii părului. Acest tratament ajută în special dacă persoana în cauză frecventează o piscină – clorul din apă are o reacţie nedorită asupra părului arămiu.

○ Arămiul poate fi de foarte multe feluri: piersică, mai roze, sau mai spre violet, că să nu mai vorbim şi de intensitate: blond luminos arămiu până la un blond închis cu nuanţă de arămiu. Această culoare este destul de puternică, de impact, astfel încât trebuie să fim foarte decise când vine vorba de o asemenea schimbare. Să nu uităm că, optând pentru arămiu, trebuie schimbată garderoba şi gama de culori pentru machiaj.

○ Pentru a înţelege care ar fi tipul perfect pentru arămiu este cel mai bine sa observăm natura: luăm ca exemplu fetele din Irlanda, cu ochii deschişi la culoare şi ten alb cu pistrui – arămiul a fost culoarea aleasă de natură pentru a completa perfect imaginea.

○ Gama de arămiu fiind însă destul de generoasă, putem spune că acoperă toata plaja de tipologii: tipil cald şi tipul rece. Arămiul poate fi foarte cald (piersică, roze, auriu) şi se potriveşte celor care se încadrează în categoria de “cald”: ochii căprui aurii, verzui şi tenul spre auriu, sau mai spre rece (violet, mahon roze): aici vorbim clar de tipul rece (ochii albastrii, cenuşii, pielea alba).

○ Atenţie: dacă arămiul este destul de deschis, recomandăm să fim atenţi la sprâncene: daca sunt prea închise look ul este nenatural, caz în care ar trebui vopsite uşor mai deschis (nu mai mult de doua trepte de culoare), într-o culoare naturală.

○ Din punct de vedere al machiajului, foarte potrivit este efectul de smokey eyes şi machiajul nude, nuanţele maronii pe pleoape cu un touch de verde jad sau albastru.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook, ne puteți da un LIKE pe pagina noastră!❤