Nu este ușor să faci alegerile potrivite când vine vorba de rochia, machiajul sau coafura pentru balul tău de absolvire. Pentru că este un eveniment unic în viață, cu siguranță îți dorești să arăți impecabil și să te simți minunat în pielea ta.

O metodă care îți poate ușura munca atunci când iei deciziile referitoare la lookul tău în seara cea mare este aceea de a asorta linia decolteului cu o coafură care o pune și mai mult în valoare.

Fie că vei purta o rochie cu decolteu în forma literei “V”, unul clasic la baza gâtului, o rochie asimetrică sau una fără bretele, pentru fiecare dintre acestea există o variantă ideală de coafură. Iată cum să alegi coafura perfectă pentru balul de absolvire în funcție de rochia pe care o vei purta:

Coafuri de bal pentru rochie cu decolteu în formă de V sau dreptunghi

1.

Aceste stiluri de decolteu se potrivesc cel mai bine cu cocurile joase și ușor texturate, dar și cu buclele lejere. Variante ideale sunt bobul fals cu onduleuri delicate (sau un bob cu bucle lejere), o coadă pe o parte texturată sau un coc plasat jos, pe o parte. Decolteul V creează impresia unei siluete subțiri și alungite, iar daca vrei să pui și mai mult în valoare acest efect, atunci alege părul lăsat liber, cu onduleuri relaxate.

Coafuri de bal pentru rochia cu spatele gol

2.

Elementul central al acestei rochii este, bineînțeles, spatele gol. Din acest motiv nu ai vrea să îl acoperi optând pentru o coafură care îți lasă părul liber pe spate, așa cum sunt buclele lejere sau părul perfect îndreptat cu placa. Alege coafuri care îți lasă spatele și umerii goi, așa cum sunt cocul sau împletiturile în coroană.

Coafuri de bal pentru rochiile asimetrice

3.

Dacă ai ales o rochie asimetrică, pe un singur umăr, scopul tău este de a evidenția acest detaliu interesant. Prin urmare, evită coafurile care îți ascund umerii. Optează, în schimb, pentru un coc pe o parte, care va echilibra vizual lookul, dar și o coadă pe o parte împletită în stilul coadă de pește.

Coafuri de bal pentru rochii pe gât

4.

În cazul în care ai ales o rochie sexy cu guler pe gât, atunci este de preferat să o asortezi cu o coafură elegantă de tip coc înalt sau coc franțuzesc, la ceafă. Linia gâtului este elementul central al ținutei tale, de aceea trebuie să o pui în valoare. Optează, de asemenea, pentru o coadă înaltă sau un coc voluminos.

Coafuri de bal pentru rochia fără bretele

5.

O rochie cu top de tip corset îți va pune în evidență umerii. În acest caz poți opta fie pentru coafurile care îți lasă zona umerilor complet goală, așa cum sunt cele în care părul este strâns, dar se potrivesc de minune și coafurile care îți lasă părul liber.

Buclele lejere sau părul jumătate prins, jumătate liber vor acoperi delicat umerii și vor atrage atenția asupra liniei corsetului.

Coafuri de bal pentru rochia cu bretea la ceafă

6.

În cazul acestui tip de rochii, a cărei baretă este plasată la ceafă, este necesar să alegi coafuri care să lase la vedere un astfel de detaliu.

De aceea, va trebui să optezi pentru cocuri sau cozi împletite ceva mai înalte. În cazul în care ai părul de lungime medie, optează pentru un coc jos, dar la o distanță suficient de mare de ceafă astfel încât să nu eclipsezi detaliul central al rochiei tale.

Coafuri de bal pentru rochie cu decolteu bărcuță

7.

În cazul în care rochia ta are un decolteu alungit pe laterale, în stilul “bărcuță”, alege coafuri simple, care pun în valoare această croială clasică.

Un coc jos la spate este perfect pentru a o completa. În cazul în care alegi o coafură elaborată riști să eclipsezi linia clasică și elegantă a gulerului. De asemenea, ai putea să încerci și o coadă înaltă, cu puțin volum.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook, ne puteți da un LIKE pe pagina noastră!❤