Ce poate fi mai plăcut decât să vă petreceți timpul în aer liber alături de familie și prieteni în jurul unui grătar din cărămidă. Aceste construcții nu numai că oferă o modalitate facilă de preparare a carnii, a pestelui si a legumelor dar reprezinta si un punct focal al oricarei terase in jurul caruia se amenajeaza spatiile de relaxare. Gratarele din caramida au un design elegant si sunt rezistente la umiditate si la fluctuatiile de temperatura astfel ca vor putea sa fie folosite pe tot parcursul anului. In cele ce urmeaza va vom prezenta o colectie de fotografii cu gratare frumoase din caramida pe care suntem convinsi ca le veti aprecia.

1.

2.
Gratarele din caramida pot sa fie constructii simple de mici dimensiuni sau mai mari, cu spatii de depozitare pentru lemne si cu sertare pentru farfurii si tacamuri. Daca aveti un buget limitat puteti sa optati optati pentru un gratar simplu construit pe terasa iar pentru bugetele mai mari puteti construi un gratar intr-un foisor sau sub pergola din gradina.

3.

Alegerea locatiei gratarului este foarte importanta si va trebui sa tina cont de mai multe aspecte. In primul rand, gratarul trebuie amenajat intr-un spatiu larg care sa ofere un acces facil atat in bucatarie cat si pe terasa. Un alt factor in alegerea locatiei este protejarea spatiilor interioare de fum, atat pentru noi cat si pentru vecini. Nu in cele din urme, ar fi bine sa construiti gratarul cat mai departe de drumul sau calea de acces, pentru a putea avea parte de intimitate.

4.


Odata aleasa locatia va trebui sa stabiliti forma si dimensiunile gratarului, pentru a putea calcula cantitatea de materiale de care aveti nevoie. Daca un gratar clasic va fi mai usor de construit, constructiile mari cu plita, cuptor si spatii de depozitare vor trebui facute doar de catre profesionisiti. La aceste cuptoare pe lemne veti putea sa coaceti paine sau deserturi delicioase dar si sa preparati pizza sau fripuri crocante la exterior si suculente in interior. Pentru a putea folosi gratarul si atunci cand vremea este mai mohorata puteti sa ii construiti si un mic acoperis sau o pergola din lemn care nu este costisitoare.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți urmări si pe pagina noastră Artifabro.