Odata cu tendintele de coafura din acest sezon, toate codurile vechi ale luxului si frumusetii sunt reinventate, noile principii stand sub semnul termenilor “discret” si “studiat”.

1.

Sam McKnight, Global Hair Ambassador Pantene, afirma:

“Coafurile acestui sezon reprezinta definitia elegantei moderne. Vorbim de senzualitate, textura, stralucire, simplitate si o aparenta lipsa de efort pentru realizarea coafurilor de la aproape toate prezentarile pe care le-am realizat in acest sezon. In realitate, este vorba de “discretie”. Insa intra in joc si conceptul “studiat” care presupune concentrarea asupra celui mai marunt detaliu.”

2.

 

Datorita acestei dorinte de schimbare exista un adevarat contrast in temele principale ale aranjarii parului: coafuri up-do si down-do, forme sculpturale si cozi impletite, nuante de par de la pastel si pal la intens si accentuat, toate figureaza pe agenda coafurilor la moda pentru sezonul primavara/vara 2019.

 3.

4.

5.

Culori in tendinte

Josh Wood, Global Creative Director Colour pentru Wella Professionals, explica transformarile in privinta culorilor parului. “E o adevarata reactie violenta impotriva modelului de 16 ani cu par natural, nevopsit, deoarece majoritatea femeilor arata asa”. Wood crede ca nevoia de exprimare a individualitatii si de elaborare a unui stil personal au contribuit la definirea temelor de culoare pentru acest sezon.

 6.

“Nu suntem legati de reguli – nimeni nu spune ca trebuie sa porti o anumita nuanta de rosu sau blond. Daca vrei nuanta roscata, trebuie sa fie nuanta de rosu care ti se potriveste, ca si nuantele de blond sau brunet”.

7.

8.

Pin Ups

 

“Sunt expresia stilului up-do,” afirma Sam despre coafurile dragute, prinse cu agrafe, din colectiile Graeme Black, Chanel, Fendi si Nicole Farhi, Yves Saint Laurent, Philosophy, Bottega Veneta, Karl Lagerfeld, Giorgio Armani si Dolce & Gabbana.

9.

“Este un mod lejer, feminin de aranjare a parului care este si matur si copilaresc in acelasi timp”. Acest aspect evidentiaza doua elemente contrastante: o coafura ‘up-do’ pare in mod automat sofisticata, insa sub semnatura lui Sam detaliile ce tin de un aspect nefinisat, precum suvitele libere, un stil mai vechi, pot aparea tineresti. Stilul pare lipsit de efort, dar scoate la iveala detalii elaborate.

 10.

Coafura are o baza cu o nota sofisticata, dar si suvite drepte care scapa din coc, efectul dezordonat completand perfect marginile nefinisate, zdrentuite ale hainelor si materialelor care au predominat in prezentarea ‘romp in the hay’ a lui Lagerfeld.

 

Trimiterile indiene la Graeme Black au avut ca rezultat parul prins in agrafe intr-un stil sic, demn de o printesa indiana. “Pentru eleganta maxima, asezarea cocului este decisiva,” afirma Sam, adaugand ca atunci cand este asezat pe varful capului in aceeasi linie cu maxilarul confera eleganta specifica balerinelor.

Shapely Silhouette

11.

Acest stil reprezinta o reintoarcere la un look mai studiat”, explica Sam McKnight, referindu-se la formele sculpturale ale parului din prezentarile Vivienne Westwood Gold Label, Clements Ribeiro, Mulberry, Comme des Garcons, Louis Vuitton, Sonia Rykiel, House of Holland si Luella. “Sunt coafuri ‘studiate’ care necesita mai mult efort pentru a fi realizate,” explica aceasta.

 12.

Pentru prezentarea Vivienne Westwood’s Gold Label de la Paris, arta secolului 17 se impleteste cu influente din curentul punk al secolului 20 in coafuri sculpturale radicale care pareau “distruse”.

 

Techno Poetry

 

“Este vorba de fantezia moderna devenita reala,” afirma Eugene Souleiman, Wella Professionals Director Global Creative Director Care & Styling, referindu-se la stilurile tehno eterice cu texturi neobisnuite si straturi de transparenta difuza pe care le-a creat pentru designerii din capitalele modei. Sentimentul general de usoara infrumusetare, prin adaugarea de elemente romantice si poezie la ceea ce reprezinta in mod esential coafurile moderne.

 12.

Pentru Donna Karan, cararile agresive in unghiuri s-au unit in up-do-uri usoare si elegante, efectul general fiind al unei femei in ton cu natura, insa fiind totusi constienta ca face parte din lumea moderna din jurul ei.

 

Nomad Couture

 14.

“Decadent, dramatic si inovator, cu contraste uriase”, afirma Eugene despre tendinta influentata de calatorii. E un amestec multicultural de stiluri si idei, combinand nomadismul si cultura tribala cu modernitatea sic si mentalitatea couture. Alaturi de nuanta, domina sentimentul de individualitate.

 13.

In ceea ce priveste coafura, la Demeulemeister parul a fost desfacut si cu aspect dezordonat. La Etro, parul a fost netezit si apoi tapat sub forma de bucle mari. Kenzo a prezentat, de asemenea, un amestec etno de haine, pus in valoare de parul coafat cu carare pe mijloc, ondulat, lung si desfacut, aranjat intr-un stil care ar arata chiar ca pe marginea piscinei dintr-o statiune din Aman sau ca un excursionist care urca pe Kilimanjaro.