Vara e sezonul festivalurilor în aer liber, un trend care vine la pachet cu aşa-numitul look de festival atât de intens exploatat de industria de fashion & beauty. Şi dacă la capitolul haine s-ar putea să fie nevoie să scoţi ceva bani din buzunar pentru a-ţi upgrada look-ul la tendinţele momentului, să-ţi aranjezi părul precum vedetele de la Coachella nu te costă nimic! Uită de pălării şi flori în păr – nu vei fi cu nimic diferită de 99% dintre fetele de la festival.

Ai nevoie de o coafură effortless chic, dar cu un twist sexy, care să te scoată în evidenţă oricât de mare ar fi mulţimea!

Iată câteva coafuri inspirate de la vedete pe care le poţi face singură acasă, uşor de purtat şi de întreţinut!

1.

Coafuri vara 2019: Împletitura tip halou

2.

Sienna Miller a făcut senzaţie la Cannes cu această coafura romantică şi boemă. Nu trebuie să ai părul foarte lung pentru a-l împleti astfel, bobul este suficient. Spală părul şi aplică spumă sau alt produs care să dea greutate firului de par – dacă este prea fin şi moale, împletitura nu va rezistă. Usucă părul şi fă-ţi cărare pe mijloc, apoi împarte o secţiune în trei şuviţe, acolo unde începe cărarea, şi împleteşte de-a lungul conturului feţei până ajungi la ceafă.

3.

• Coafuri cu impletituri de vară

Poţi împleti simplu sau poţi face o împletitură franţuzească; important e să adaugi mereu şuviţe noi la cele trei pe care le împleteşti pentru ca împletitura să fie lipită de cap. Odată ce ai ajuns la ceafă, prinde părul rămas în coadă cu un elastic subţire. Procedează la fel cu cealaltă parte a capului, iar cele două codiţe pe care le obţii la ceafă le încrucişezi şi le ascunzi sub împletitura halou, fixându-le cu agrafe.

4.

Atât! Nu uita: pentru un plus de sex-appeal, împletitura tip halou are nevoie de un machiaj intens, aşadar pune-ţi buzele în evidenţă cu un ruj într-o nuanţă puternică.

Coafuri vara 2019: Bucle de plajă

5.

Sunt sexy, practice şi una dintre coafurile tipice de purtat pe la festivaluri, încă de pe vremea Woodstock-ului. Iar partea cea mai tare e că sunt foarte uşor de realizat acasă! Ai nevoie doar de un spray cu sare de mare, pe care poţi foarte bine să îl prepari singură din 200 ml apă fiartă şi răcită, 1-2 linguriţe sare de mare, 1 linguriţă de balsam super-hidratant şi 1 linguriţă de gel pentru definirea buclelor.

6.

Aplică spray-ul pe părul proaspăt spălat şi lasă-l puţin să se zvânte natural, apoi fă-ţi cărarea cum preferi, dă-ţi părul pe după urechi şi prinde-l la spate într-o coadă împletită în trei.  Dacă vrei onduleuri mai strânse, împleteşte-ţi părul în două cozi. Aşteaptă până se usucă complet (poate dura câteva ore, deci e mai bine să-ţi împleteşti părul seara şi să dormi cu el aşa), apoi desfă buclele şi răvăşeşte-le cu degetele.

• Cum să-ți faci “beach-waves”

Un alt mod de a-ţi face bucle de plajă, puţin mai complicat, dar care nu necesită atâta timp pentru uscare, este să foloseşti ondulatorul. Orice ai alege, vei obţine look-ul perfect de festival: bucle lejere, dar atât de sexy!

7.

Coafuri vara 2019: Şuviţe punk împletite lateral

8.

Faux undercut este un stil cu mare trecere la vedete. Idee e să dai impresia că ai părul ras pe o parte, împletindu-l foarte strâns şi lipit de cap. Practic, este ca împletitura tip halou făcută pe jumătate. Cărarea trebuie să fie cât mai laterală, iar în partea cu mai puţin păr începe să împleteşti până ajungi la ceafă. Aici, foloseşte agrafe pentru a fixa împletitura, ascunzând-o sub părul rămas liber.

9.

Petra Nemcova a ales acest tip de coafură pentru Cannes şi a arătat minunat! Pentru festival însă, alege un machiaj mai dramatic, de pildă smokey eyes în negru şi maro, pentru a completa alura de “fată rea” pe care o creează împletitura punk.

Coafuri vara 2019: Coada joasă laterală

10.

Dacă nu ai timp şi chef să te aranjezi cu ceasurile în faţa oglinzii, încearcă coada laterală. Este super simplu de făcut şi arată foarte chic, în plus poţi să alegi între un look mai senzual, cu părul drept şi strălucitor, sau unul ingenuu, cu coada ondulată ori împletită. În primul caz, e important să ai părul strălucitor şi perfect întins, aşadar aplică pe părul proaspăt spălat un ulei-tratament înainte de a începe să-l întinzi (poţi folosi pentru asta placa sau perie + foehn).

11.

• Hot trend: coada împletita intr-o parte

Fă-ţi cărarea într-o parte şi prinde-ţi părul strâns la spate, în partea opusă, aranjând coada pe umăr. Dacă îţi doreşti varianta cu onduleuri, coafează-ţi părul în bucle de plajă şi apoi împleteşte-l într-o coadă laterală. Trage de ochiurile împletiturii pentru a da coafurii un look relaxat. Poţi combina cele două stiluri: într-o zi să porţi bucle, în următoarea să le împleteşti  în coadă laterală. Vei trece de la super-sexy la sexy-cool!

12.

Coafuri vara 2019:Coc răvăşit înalt

13.

Un alt look de festival pe care îl poţi obţine în doi timpi şi trei mişcări este cocul răvăşit, un stil pentru care nici măcar nu trebuie să ai părul spălat. Fă-ţi o coadă înaltă lejeră, împarte-o în două-trei secţiuni şi tapează-le – este mişcarea care va da volum şi textura răvăşită cocului final.

Împarte coada astfel tapată în două, şi înfăşoară fiecare secţiune în sensuri diferite, fixându-le cu agrafe simple. Simplu şi de efect, un look sexy nonşalant care dă impresia că nu depui niciun efort pentru a arăta minunat.

14.

În plus, cocul înalt îţi descoperă maxilarul şi gâtul şi îţi alungeşte chipul. Pune accent pe privire cu un machiaj cat-eye seducător sau un smokey misterios.

Tu ce coafuri de festival te gândeşti să încerci anul acesta?