Nu te mai gandi la efecte de scurta durata pentru ca sunt doar “vise trecatoare”. Daca iti doresti sa ai unghii frumoase, ingrijirea acestora este o etapa importanta de care trebuie sa tii cont intotdeauna. Altfel, vei fi exasperata ca unghiile tale sunt casante, ingalbenite, moi si ca se rup foarte usor.
Iata 4 solutii simple si eficiente pentru a afisa zi de zi o manichiura impecabila:

Pasul 1. Foloseste creme hidratante.

Unghiile striate si casante sunt victimele procesului de uscare. Pentru a evita acest fenomen hidrateaza-ti mainile, insitand in zona unghiilor. Masajul efectuat in acea regiune, va activa circulatia sangvina, iar substantele nutritive din crema vor hrani patul unghial in profunzime.

Rezultatul va fi vizibil pentru ca unghiile vor rezista mai bine la agresiunile din viata cotidiana. Este de preferat sa-ti hidratezi unghiile seara, pentru ca in timpul zilei, mainile sunt extrem de solicitate. Foloseste o crema de maini puternic hidratanta.

Pasul 2. Protejeaza-le de spalatul dur.

Spalatul vaselor, al rufelor de mana, gradinaritul, dusurile de mai multe ori pe zi in apa fierbinte sunt factori care duc la ruperea unghiilor. Asadar pentru a impiedica distrugerea lor, este indicat sa folosesti produse de ingrijire corporala blande, cu un pH neutru, iar in momentul in care speli vesela, hainele sau faci curat prin gospodarie cu solutii abrazive utilizeaza manusi de protectie.

Pasul 3. Albeste-ti unghiile.

Este un secret care se transmite din mama in fiica si este cunoscut in special de catre gospodine: lamaia, ca si apa oxigenata, albeste unghiile. Solutia este insa de scurta durata pentru ca nu trateaza decat la suprafata unghiei.

Inglabenirea unghiilor apare in special la fumatori, la persoanele care utilizeaza produse chimice fara manusi de protectie etc.

Pasul 4. Intareste unghiile moi.

Unghiile moi care se despica si devin casante sunt un cosmar: este imposibil sa le dai un contur frumos si sa le pastrezi intacte pentru mai mult timp. De aceea, trebuie sa eviti pila de unghii metalica si sa utilizezi o forfecuta. Taie unghiile drept si pileste-le bland in acelasi sens cu o pila din carton. In fiecare dimineata si in fiecare seara foloseste uleiuri si creme hidratante pentru a le proteja si pentru a preveni uscarea lor. O baie saptamana in ulei de masline, peste care sa adaugi o picatura de otet si una de acid boric, face minuni!