- Virale

5 recorduri mondiale incredibile, depre care probabil nu știai că există!

Am putea spune că dorința de a fi celebru este un instinct uman de bază. Toți căutăm faima, fie și numai pentru o scurtă perioadă de timp. Una dintre cele mai bune modalități de a deveni faimos este să stabilești un nou record. În fiecare zi, oameni din lumea întreagă încearcă să atingă o nouă performanță sau să doboare unul dintre miile de recorduri mondiale.

Ei încearcă să își atingă limitele și, drept rezultat, lumea realizărilor ieșite din comun este în continuă schimbare și devine din ce în ce mai interesantă. Unele realizări sunt incredibil de ingenioase, în timp ce altele sunt pur și simplu bizare.

Dintre toate aceste realizări senzaționale, îți prezentăm cinci recorduri mondiale despre a căror existență probabil că nu știai.

1. Femeia care a aruncat zarurile de 154 de ori fără să piardă

Iată primul exemplu de pe lista noastră cu recorduri mondiale. Jocul de zaruri este prezent în fiecare cazinou din lume. Este nevoie de două zaruri. Jucătorul rostogolește zarurile atâta timp cât suma lor este 4, 5, 6, 8, 9 sau 10.

Când rezultatul este 7, tura ia sfârșit. Este vorba de un joc în care contează mai mult norocul decât alte abilități, și până și un novice poate câștiga dacă este norocos.

Avantajul casei este de 1.4%, ceea ce înseamnă că este mai greu să câștigi decât în cazul altor jocuri de noroc, cum ar fi „21” (sau „Blackjack”). Pe 23 mai 2009, la masa de zaruri dintr-un cazinou din Atlantic City, s-a stabilit un nou record mondial.

Patricia deMauro, o femeie din New Jersey, a stabilit recordul după ce a aruncat zarurile de 154 de ori consecutiv, fără să obțină cifra 7. Șansele ca acest lucru să se întâmple sunt de cam 1 la 1.56 trilioane.

Potrivit lui Thomas Cover, profesor de statistică la Universitatea Stanford, probabilitatea ca așa ceva să se întâmple este mai mică decât cea de a fi lovit de trăsnet (1 la 1 milion) și chiar decât cea de a câștiga la loterie (1 la 100 de milioane).

2. Variația de temperatură de 27 de grade Celsius în 2 minute

În partea central-vestică a Americii de Nord, bate un vând uscat și cald, cunoscut drept Chinook. Dacă suflă cu putere, poate topi în 24 de ore un strat de zăpadă gros de 30 de centimetri.

Centrul localității Spearfish. Foto: Wikimedia

Acest vânt a dus la una dintre cele mai rapide schimbări de temperatură din lume. Incidentul a avut loc pe 22 ianuarie 1943 în Spearfish, Dakota de Sud.

Dimineața la ora 7, temperatura din oraș era de -20 de grade Celsius. În acel moment, Chinook a început să bată cu putere. În două minute, temperatura a crescut la 7 grade Celsius.

Este cea mai rapidă schimbare de temperatură înregistrată vreodată, iar recordul stă în picioare și în ziua de azi. La ora 9, temperatura era de 12 grade Celsius.

Apoi, vântul s-a oprit brusc și după 27 de minute temperatura a ajuns din nou la -20 de grade Celsius. Această schimbare bruscă a dus la crăparea ferestrelor locuințelor, iar parbrizele mașinilor au înghețat.

3. Recorduri mondiale incredibile: Cosmonautul care a călătorit în timp

Serghei Krikalev (stânga). Foto: NASA, Pxhere

Există un record mondial pentru călătoria în timp, deținut de cosmonautul Serghei Krikalev, care a petrecut peste 803 zile pe orbita Pământului. Conform teoriei relativității, elaborată de Albert Einstein, asta înseamnă că Kirkalev a călătorit în viitor cu aproximativ 22.68 de milisecunde.

În lumea ficțiunii, nenumărate opere au făcut posibilă călătoria în timp. Însă, în realitate, suntem departe de succes. Sau așa să fie? De fapt, există oameni care au călătorit în timp, chiar dacă numai pentru a suta parte dintr-o secundă.

Recordul oficial pentru călătorie în timp este deținut de astronautul rus Serghei Kirkalev (singurul om aflat în stația spațială MIR la momentul căderii URSS).

În total, Krikalev a petrecut 803 zile, 9 ore și 39 de minute în spațiu. Acolo, a avut de suportat o dilatare a timpului mai scăzută, fiindcă se afla mai departe de centrul Pământului.

Adică, în spațiu, timpul trecea mai repede pentru el. Așa că, atunci când a revenit pe Pământ, „s-a întors”, de fapt, în trecut. Luând în considerare perioada petrecută în spațiu, Krikalev călătorise cu 0.02 secunde în propriul său viitor.

4. Pensionarul care a ținut în pantaloni un dihor timp de 5 ore

Iată și „cel mai curajos” dintre aceste recorduri mondiale. Ținerea unor dihori în pantaloni este un sport de anduranță originar din Anglia.

Concurenții trebuie să-și lege pantalonii în jurul gleznelor. Apoi, pun dihorii în pantaloni și strâng pantalonii cu cureaua. Fără chiloți, concurenții trebuie să îndure ghearele și dinții dihorilor cât mai mult timp.

Cel care rezistă cel mai mult câștigă. În acest moment, recordul mondial este deținut de Frank, în vârstă de 75 de ani. A stabilit recordul în 2010, când a reușit să țină un dihor în pantaloni timp de 5 ore și 30 de minute.

5. Recorduri mondiale de viteză: Cea mai rapidă motocicletă de mică putere

Iată și ultimul exemplu de pe lista noastră de recorduri mondiale. Burt Munro a fost un pilot de motocicletă din Noua Zeelandă. Motocicleta sa „Indian Scout” era un model din 1919, care putea atinge viteza maximă de 89 de kilometri pe oră.

Munro a cumpărat-o în 1920 și, cum nu era mulțumit de viteza pe care putea s-o atingă, a început s-o modifice. În șura din grădină, Munro a tot meșterit la motocicleta sa timp de 46 de ani.

Burt Munro și motocicleta sa modificată. Foto: Motorcycle Museum

În cele din urmă, pe 26 august 1967, Munro, pe atunci în vârstă de 68 de ani, s-a suit pe motocicleta lui modificată și a stabilit recordul mondial de viteză la categoria „Motociclete sub 1.000 cc modificate”.

Viteza record a fost de 295.453 kilometri pe oră. În 2014, fiul său, John, a observat o eroare de calcul și, după ce aceasta a fost corectată, s-a stabilit că viteza fusese și mai mare, de 296.2593 kilometri pe oră.

Până în ziua de azi, nimeni nu a reușit să depășească recordul stabilit de Munro.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un LIKE pe pagina noastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *